Burritó recept

Először a szemünkkel kóstolunk, de az orrunk ébreszti fel a gyomrunkat.” ~ Brian Wansink

     Sziasztok! Ma elhoztunk nektek egy burritó receptet. De mi köze van a burritónak a könyvhöz? Hát az, hogy amikor Seth, Abby és Emilia alig ismerték egymást, és újonnan tudták meg a hurrikán közeledtét, elhatározták, hogy kikapcsolódásként elmennek együtt burritót enni. Igazából a New Yorkban található legjobb mexikói étterembe mentek, ahol Emilia élete eddigi legjobb burritóját fogyasztotta el. Ebben a receptben ha nem ugyanolyan, de hasonlóan finom imimamaiski féle receptet hozztunk el.

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt

  • 4 darab tojás
  • 1 liter tej
  • olaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej lilahagyma
  • 20 dkg vörösbab konzerv
  • 20 dkg csemegekukorica
  • 2 darab paradicsom
  • őrölt chili
  • bors
  • 2-3 dl tejföl
Elkészítési idő: 70 perc

Elkészítés

Verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a kukoricalisztet és a tejet. Melegítsünk kevés olajat egy palacsintasütőben, majd egy merőkanál segítségével, oszlassunk el vékonyan tésztát a serpenyőn, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is. Ezt ismételjük meg annyiszor, amíg el nem fogy a tészta.

A töltelékhez, kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott lilhagymát, majd dobjuk rá az apró kockákra vágott csirkemellett, és főzzük puhára. Ha nem elég a saját leve, önthetünk hozzá egy kevés vízet. Ízesítsük sóval, borssal és chilivel. Közben vágjuk fel a paradicsomot apró kockákra, a kukoricát és a babot pedig csepegtessük le. Ha már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a paradicsomot, főzzük addig, míg minden teljesen megpuhul majd adjuk hozzá a babot és a kukoricát, melegítsük össze, majd vegyük le a tűzről.

A tejfölt fűszerezzük sóval, borssal, majd kenjük meg vele a tortilla lapokat, és szórjuk rá a zöldséges-csikrés tölteléeket, végül tekerjük fel. 

Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések