Furcsa Karácsonyi szokások - Nyolcadik nap

Sziasztok, előre is boldog Karácsonyt kívánunk minden olvasónknak! Bíztosak vagyunk, hogy már mindenkinek kialakultak a saját Karácsonyi szokásai a családján belül, de az is lehet, hogy a városától vagy országától függően. Ebben a  posztban furcsa karácsomyi szokásokat hoztunk el szerte a világról. Reméljük érdekesnek találjátok és élvezni fogjátok!





Japán


Japánban karácsonykor az emberek KFC-t esznek. Karácsony napján van a legnagyobb keresettség a KFC csirke után.




Venezuela


Venezuelában az emberek karácsony napján, amikor kellene menni a templomba, nem gyalog, hanem görkorik segítségével jutnak el az Istentiszteletre.




Németország


Németországban a felnőttek karácsony alkalmával egy savanyú uborkát dugnak el a karácsonyfa ágai között. A kis csemetéik pedig meg kell találják és egy ajándékot kapnak cserébe.



Grönland


Grönlandban eléggé morbid szokások vannak karácsonykor. Egy bálna bőrét, zsírban áztatva tálalják a karácsonyi asztalnál.




Ukrajna


Ukrajnában a karácsonyfát nem díszekkel, gömbökkel vagy aranyhajjal díszítik, hanem mestergéges pókhálóval.




Észtország

Észtországban a megváltó születését egy jó kiadós szaunázással töltik. Gondoljatok csak bele hány ember várakozhat a szauna ajtaja előtt, hogy bemehessen?





Wales

Walesben is eléggé érdekes és meglehetősen morbid szokások vannak. Karácsony estéjén egy férfi ki van választva és végig kell vonuljon egy bottal a kezében aminek a tetején egy lókoponya van. Eközben pedig hagyományos karácsonyi dalokat kell énekeljen.



Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyságban az a szokás, hogy mielőtt a pudingot betennék a sütőbe minden családtag meg kell kavarja a masszát az óra járásával megegyezően. Eközben pedig fel kell tegyenek egy kívánságot.


Kanada

Kanadában e gyerekek tudnak írni a mikulásnak ezen a cím alatt: az Északi-sark, Kanada, HOHOHO. A gyerekek leveire a mikulás válaszol és a válasz mindig egy ajándékkal érkezik vissza a gyerekekhez.


Szlovákia


Szlovákiában a család legidősebb tagja kell vegyen egy kanál loks-át (egy tradicionális Szlovák pudig) és fel kell dobja a mennyezetre. Minél jobban odaragad, annál jobb.



Dél Afrika

Dél Afrikában karácsonyra az emberek pillangó lárvát esznek, amely meg van sütve olajban. Afrikában ez egy igazi egyedi étel és ritkán eszik.

   



Itt egy jópofa zene: Nations of the World

Megjegyzések